Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna

Riksbyggen har nu sålt 20 av de 47 bostadsrätterna i Brf Fjällblicken i Kiruna. Det innebär att det nu är klart för byggstart. Brf Fjällblicken är Riksbyggens andra etapp i området Luossavaara i Kiruna och inflyttningen är planerad att ske under våren 2022.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan starta byggandet av Brf Fjällblicken som är Riksbyggens andra etapp på Luossavaaraområdet i Kiruna. Det är ett kvitto på vårt långsiktiga och framgångsrika arbete med att vara med och bygga det nya Kiruna, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i norra Sverige.

I november förra året var det inflyttning i den första etappen, Brf Fjällvyn. Riksbyggen och LKAB har tidigare tecknat ett avtal om att bygga 250 nya lägenheter i Malmfälten under en tioårsperiod.

– Brf Fjällblicken blir ett fantastiskt fint tillskott Luossavaraområdet och ett viktigt tillskott av bostäder till Kiruna. Det är glädjande att vårt samarbete med Riksbyggen bär frukt genom bostäder av hög kvalité som berikar Kirunas bostadsmarknad. Framväxten av attraktiva bostäder är avgörande för Kirunas framtid och en lyckad samhällsomvandling. Bra bostäder till Kirunaborna är en nyckelfråga för LKAB och vi är mycket glada över Riksbyggens engagemang i framväxten av det nya Kiruna, säger Linus Niva avdelningschef Samhällsomvandling Kiruna på LKAB.

Brf Fjällblicken erbjuder ett högklassigt boende i Luossavaara med slalombacke, skoterled och elljusspår alldeles utanför dörren. Föreningen omfattar 47 bostadsrätter på mellan ett till fyra rum och kök fördelade på två hus om vardera åtta våningar.

– Lägenheterna är välplanerade och har inglasade balkonger med storslagen utsikt över fjällvärlden. Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn kommer gemensamt att ha en gemensamhetslokal med bastu, säger Lars Lundgren.

Riksbyggen bygger just nu även Brf Midnattssolen i Gällivare, i området Repisvaara. Det blir ett natur- och fjällnära boende i 40 välplanerade lägenheter.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, Bostad Norr, 076-83 73 507
Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf Fjällblicken på Riksbyggen, 0706-68 34 97
Anna.marklund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38