Gå direkt till innehåll
Håll ut i kampen mot coronaviruset!

Pressmeddelande -

Håll ut i kampen mot coronaviruset!

Alla måste vi hjälpa till och ta ansvar för att minska spridningen av coronaviruset, företag, privatpersoner och myndigheter. Riksbyggen har sedan i mars delat myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen och kontinuerligt arbetat för att hitta nya arbetssätt för att anpassa verksamheten till rådande omständigheter.

– Vi är fortfarande mitt under den pågående pandemin och det är nu det gäller att orka hålla i arbetet med att minska smittspridningen. Därför fortsätter Riksbyggen arbetet med att dela myndighetsinformation i våra olika plattformar. Att bidra till minskad smittspridning är viktig del i Riksbyggens roll som samhällsaktör och en av Sveriges största fastighetsförvaltare, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Över en halv miljon människor bor i bostäder som förvaltas av Riksbyggen.


Information om hur Riksbyggen arbetar under coronapandemin finns bland annat på startsidan på riksbyggen.se. Här finns också länkar till myndighetsinformation. Riksbyggen har exempelvis också använt digitala nyhetsbrev och vår kundsajt ”Mitt Riksbyggen” som vänder sig direkt till boende och bostadsrättsföreningar för att sprida coronainformation.

– Riksbyggen har gjort allt från att anpassa våra visningar av nya bostäder till att stötta bostadsrättsföreningarna med information om hur de ska kunna genomföra sina årsmöten i coronatider. Bland annat kontaktade vi regeringen för att få fram en ändring som skulle göra det möjligt för bostadsrättsföreningarna att skjuta på sin årsmöten, berättar Johanna Frelin.

Exempel på Riksbyggens arbete under coronatider: 

Beslut taget för att underlätta genomförande av årsmöten i bostadsrättsföreningar


Privata/digitala visningar av Riksbyggens 43 projekt på 22 orter


Premiär för Riksbyggens robotvisningar - gå runt på lägenhetsvisning hemifrån

Direktsänd visning i Brf Aftonfalken med Johanna Hurtig Wagrell

Åtgärder för trygga kundmöten och lägenhetsvisningar i coronatider

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll