Gå direkt till innehåll
Första spadtaget för Brf Skeppsbyggaren – stadsradhus på Brandholmen

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Brf Skeppsbyggaren – stadsradhus på Brandholmen

Nu sätter vi spaden i marken och startar byggandet av 34 stadsradhus i prisbelönt design på Brandholmen i Nyköping. På plats och gräver är bland andra Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande i Nyköping.

Det behövs fler bostäder i Nyköping som har en inflyttning på cirka 700 personer årligen. Brandholmen är stadsdelen vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Området, som är beläget ett par kilometer från centrum, har vuxit under flera år, men natur- och skärgårdskänslan är helt intakt. Här finns också närheten till skola och sportanläggningen Rosvalla med ishallar, fotbollsplaner, bowlinghall, tennishall, småbåtshamnar, restauranger och gym.

– Det är mycket bra för Nyköpings utveckling att nya stadsradhus byggs på Brandholmen, säger kommunalrådet Urban Granström. Vi växer snabbare än någonsin, det betyder att vi kan fortsätta utveckla vår service och förbättra kommunikationsmöjligheterna. Läget med närheten till Rosvalla och havet är ett av Nyköpings bästa!

Designen på husen är en utvecklad kopia på de stadsradhus som byggdes för tolv år sedan i kvarteret Smörblomman vid Nytorget i Nyköping. De husen belönades år 2005 med Sveriges arkitekter Södermanlands arkitekturpris för sin goda arkitektur och det moderna formspråket.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som vill bidra med fler bostäder i Nyköping. Brf Skeppsbyggaren är ett mycket spännande projekt och vi vet att det finns en stor efterfrågan på den här typen av boende som ”har nära till allt”, både till naturen, skolor och service, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen.

Media är varmt välkomna att delta!

Skicka gärna en föranmälan till katarina.tham@riksbyggen.se

Var: Skeppsbyggargatan, Nyköping.
När: 8 september kl 12.00.

För mer information:

Elin Sjöstrand Olander, regionchef, Riksbyggen, 072-529 33 96.
Johan Wagner, projektledare, Riksbyggen, 0155-774 09.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38