Gå direkt till innehåll
Flest bränder i december: Säkra hemmet från brand

Pressmeddelande -

Flest bränder i december: Säkra hemmet från brand

December månad är den mest branddrabbade månaden under hela året. Majoriteten av bränderna inträffar på söndagar och helgdagar mellan klockan 12 och 18.

– Kontrollera att brandvarnaren fungerar och håll de levande ljusen under uppsikt. Brandvarnaren väcker dig och räddar liv och 70 procent av bränderna i juletid orsakas av levande ljus, berättar Peter Johansson, brandskyddsansvarig på Riksbyggen.

Gör det till en del av jultraditionen att kontrollera brandvarnaren. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig ljud - byt batteri. Hjälper inte batteribyte - byt ut brandvarnaren. Att använda ljusstakar i keramik, metall eller sten minskar risken för brand. Och så gäller det att komma ihåg att släcka ljusen.

– Sätt upp en påminnelse på insidan av din ytterdörr om att släcka ljusen, säger Peter Johansson.

Fler tips om hur du säkrar hemmet från brand finns på Riksbyggens hemsida

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga fastigheter.

För mer information:
Peter Johansson, brandskyddsansvarig Riksbyggen, 070-65 23 612

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38