Gå direkt till innehåll
 Fr v: Ulf Östermark, Johanneberg Science Park, Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen, Leif Linde, vd Riksbyggen, Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Michael Ekberg, regionchef Riksbyggen.
Fr v: Ulf Östermark, Johanneberg Science Park, Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen, Leif Linde, vd Riksbyggen, Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Michael Ekberg, regionchef Riksbyggen.

Pressmeddelande -

Brf Viva - historisk byggstart i Göteborg

Det finns inget att annat bostadsbygge i Göteborg som liknar Riksbyggens Brf Viva på Guldheden. Se intervjuer med Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Leif Linde, vd Riksbyggen från det historiska spadtaget som inledde byggstarten.

I Brf Viva är Riksbyggen först med att testa till exempel energilagring i bussbatterier, klimatsmart betong och ungdomsettor för bara 95 000 kronor. Stor vikt läggs även på social hållbarhet, till exempel har lägenhetsytorna minskats något till förmån för gemensamma utrymmen.

I Brf Viva ska man också kunna bo utan egen bil och det finns inte en enda parkeringsplats för enskilt bruk att tillgå. Istället finns gemensam bil- och cykelpool att tillgå. Mer gemensamma lösningar och mer innovation som lägger grunden för ett hållbart samhälle anger tydligt riktningen för Riksbyggens framtida byggande. Den 2 november sattes spaden i marken för Brf Viva och parallellt löper nu arbetet med att överföra kunskaperna från Brf Viva till kommande byggprojekt inom Riksbyggen.

I samband med byggstarten passade vi på att göra några intervjuer från den historiska händelsen.

Se intervjun med Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

Se intervjun med Leif Linde, vd Riksbyggen

Lyssna även på senaste avsnittet av Riksbyggens podcast Hållbart, där vår hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski intervjuar Anders Johansson som är projektledare för Brf Viva.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38