Gå direkt till innehåll
Årets första medlemskapsansökningar till Prisdialogen beviljade, Järfälla med för första gången

Pressmeddelande -

Årets första medlemskapsansökningar till Prisdialogen beviljade, Järfälla med för första gången

Prisdialogen, mellan kunder och fjärrvärmeleverantörer har funnits sedan 2013 och fjärrvärmeleverantörerna söker medlemskap varje år. Nu har styrelsen beviljat elva fjärrvärmeleverantörer medlemskap för kommande år, 2019. För första gången omfattas fjärrvärmekunderna i Järfälla, nordväst om Stockholm, av Prisdialogen.

Vid Prisdialogens styrelsemöte behandlades ansökningar från elva fjärrvärmeleverantörer, som har genomfört lokala prisdialoger med sina kunder. Tio av dem sökte förlängt medlemskap, vilket betyder att de redan är medlemmar i Prisdialogen. Styrelsen beviljade också medlemskap för första gången för E.ON:s nät i Järfälla. Det innebär att ytterligare cirka 25 tusen hushåll har varit företrädda i årets lokala prisdialog.

– Det är roligt att de som redan är medlemmar i Prisdialogen är snabba med att genomföra sina lokala dialoger. Att redan elva fjärrvärmeleverantörer beviljats medlemskap för 2019 är ett gott tecken. Det är också roligt att en ny kommun omfattas efter att E.ON har genomfört lokal prisdialog i Järfälla, säger Prisdialogens ordförande, Leif Linde, till vardags vd för Riksbyggen.

Sista ansökningsdag för medlemskap 2019 är den 15 september. Dessa ansökningar tar styrelsen beslut om i oktober.

Nya, beviljade ansökningar:

E.ON Sverige i Järfälla

Följande fjärrvärmeleverantörer/nät beviljades förlängt medlemskap:

Borlänge Energi
Borås Energi och Miljö
E.ON i Malmö
E.ON i Norrköping/Söderköping
E.ON i Örebro/Kumla/Hallsberg
Halmstads Energi och Miljö
Karlstads Energi
Kils Energi
Mölndal Energi
Uddevalla Energi

Om Prisdialogen
Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeleverantörens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen omfattar år 2018 cirka 2,1 miljoner hushåll, som är kunder till 37 fjärrvärmeleverantörer (72 procent av de totala fjärrvärmeleveranserna). Bakom Prisdialogen står SABO, Riksbyggen och Energiföretagen Sverige.

För mer information:
Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01, 
leif.linde@riksbyggen.se
Christian Holtz, kanslichef, Prisdialogens kansli: Tel: 072-915 5475, 
kansliet@prisdialogen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38