Gå direkt till innehåll
Riksbyggen i Almedalen 2015

Nyhet -

Riksbyggen i Almedalen 2015

Under Almedalsveckan 2015 har Riksbyggen anordnat två seminarier samt deltagit i ett tjugotal seminarium anordnade av andra företag och organisationer.

På tisdagen anordnades ett frukostseminarium där Riksbyggen berättade om sin 75 års långa erfarenhet som i dag används för att blicka framåt. Cattis Carlén, konceptutvecklare på Riksbyggen, talade om Riksbyggens breda utbud av bostäder för unga med olika upplåtelseformer och därefter förde Eva Nordström, vd SKB och Mårten Lilja, vice vd och affärsområdeschef Bostad Riksbyggen, ett samtal om bostadskooperation.

På onsdag eftermiddag samlades cirka 170 personer på Teaterskeppet i Visby hamn för att lyssna till Riksbyggens seminarium på temat ”Vad ska vi bygga och för vem?”. Vd Leif Linde inledde seminariet och Lotta Jaensson, Riksbyggens bostadspolitiska expert, redogjorde för fakta runt den stora bostadsbristen och de utmaningar vårt samhälle står inför. Därefter inlägg från tre experter;

  • Maria Plejborn, WSP, på temat ”Vad behöver byggas?”
  • Annelie Hultén, KSO i Göteborg, på temat ”Vem ska bygga alla bostäder?”
  • Göran Cars, professor KTH, på temat ”Var ska bostäderna ligga?”

Varje inlägg diskuterades av en panel bestående av Gun-Britt Mårtensson, senior rådgivare Global Utmaning, Mikael Wolf, vd Swedbank och Theo Strömdahl, ordförande www.jagvillhabostad.nu.

Det blev både snabba intressanta diskussioner, några provokationer och en del idéer till lösningar.

Läs mer om Riksbyggens medverkan under Almedalsveckan här.
Följ Riksbyggen på Twitter.
Lyssna på Lotta Jaensson prata bostäder i Jalla Almedalen, Radio Al Kompis, här.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38