Följ Riksbyggen

Pressinbjudan: Riksbyggen och Norrköpings Teaterkompani om Gamla Fängelset

Nyhet   •   Maj 21, 2015 12:29 CEST

Riksbyggen hälsar välkommen till en pressträff där vi berättar mer om samarbetet med Norrköpings Teaterkompani i det Gamla Fängelset i Norrköping.

Tisdag 26 maj kl 11, Dragsgatan 13, Norrköping

Hösten 2015 slår Norrköpings nedlagda fängelse upp portarna igen. I ett samarbete mellan Norrköpings Teaterkompani och Riksbyggen flyttar kulturen in i cellerna, korridorerna och fängelsekyrkan, under samlingsnamnet Öppen port.

- Redan i augusti öppnas porten för första gången. Därefter följer bland annat konstutställning med Cecilia Edefalk, Elin Magnusson m fl, konserter i anstaltskyrkan, samtal med inbjudna författare och fängelseguidningar. I september är det premiär för Teaterkompaniets fängelseinspirerade tolkning av Tjechovs "Tre systrar", säger Olov Rasch, konstnärlig ledare för Norrköpings Teaterkompani.

Riksbyggen har tidigare förvärvat Gamla Fängelset i Norrköping för att bygga bostäder i området. Det gamla fängelset ligger i ett attraktivt område nära till universitetet, kommunikationer och Norrköpings största gröna rum, Folkparken, helt nära Motala Ström.

- Det är i delar av huvudbyggnaden som Teaterkompaniet kommer att ha sin verksamhet. Runt omkring utvecklar vi området med nya bostäder och fina boendemiljöer. Vi hoppas kunna sätta spaden i marken nästa år, säger Kenneth Carlsson, sälj- och marknadschef Riksbyggen Öst.

För mer information, kontakta gärna:

Kenneth Carlsson, sälj- och marknadschef, Riksbyggen Bostad Öst, tel 011-219506

Johan Neander, projektchef, Riksbyggen Bostad Öst, tel 011-219541

Olof Rasch, konstnärlig ledare Norrköpings Teaterkompani, tel 073-0232155

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.